معرفی قهوه روبوستا
قهوه نوشیدنی پرطرفداری میباشد که از دانه های موجود در درخت قهوه تهیه شده و پس از رست و آسیاب شدن مورد استفاده قرار می گیرد. این معجون انرژی بخش در نواحی شرقی آسیا از جمله عربستان و یمن به طور ویژه ای معروف شد و آوازه آن تا به امروز در قاره اروپا و آمریکا نیز طنین انداخته است.
هم اکنون می توانید بهترین کیفیت و مرغوب ترین جنس قهوه را از فروشگاه اینترنتی قهوه لاوا تهیه کرده و از طعم دلنشین آن لذت ببرید.
اما کدام ویژگی قهوه آن را بسیار محبوب و دوست داشتنی کرده است؟ گوناگونی این محصول باعث شده تا انواع مختلفی از قهوه بر پایه اسپرسو با افزودنی های مختلف مورد استفاده قرار گیرند. در این مقاله به قهوه روبوستا که یکی از اجزاء اسپرسو است خواهیم پرداخت و به شما اطلاعات مفیدی درباره ی نحوه خرید و قیمت آن خواهیم داد.
قهوه روبوستا چیست؟
روبوستا در ساخت اسپرسو به کار می رود و در حال حاضر 20 الی 25 درصد از قهوه تولید و عرضه شده در جهان از گیاهان روبوستا تهیه می شوند. بزرگترین صادرکنندگان آن نیز کشورهایی همچون ویتنام، برزیل و اوگاندا هستند. اما چرا این قهوه مورد توجه قرار گرفته ؟ به این دلیل که ممکن است در آینده ای نزدیک دیگر امکان کشت قهوه عربیکا نباشد و روبوستا به طور کل جایگزین آن شود زیرا این دانه در ارتفاعات رشد مناسب و خوبی دارد.
اما قهوه روبوستا چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ دانه روبوستا دارای چربی و قند کمتر می باشد در نتیجه طعم قوی تری از قهوه را ارائه می دهد همچنین میزان کافئین موجود در آن تقریبا دو برابر دانه های عربیکا و در حدود 4 درصد است که این میزان مقداری بسیار قابل توجه است! قیمت آن نیز مقرون به صرفه و اقتصادی تر به نظر می رسد هرچند که این محصول از عطر ضعیف تری برخوردار است اما همچنان در صنعت قهوه بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع قهوه روبوستا
در ادامه این مقاله می خواهیم به بررسی انواع قهوه روبوستا که در مناطق مختلف کشت می شوند بپردازیم. مکان و خاستگاه روبوستا تاثیر بسیار زیادی بر خواص این محصول دارد در نتیجه باید به این نکته توجه کرد که هر نقطه جغرافیایی ویژگی منحصر به فرد خود را داراست و در ظاهر و کارایی با دیگر محصولات متفاوت عملکردی متفاوت خواهد داشت.
قهوه روبوستا تانزانیا
وجود رطوبت مناسب در منطقه تانزانیا موجب کشت قهوه هایی بسیار ملایم با شیرینی دلچسب می شود که در بسیاری از موارد بدون میکس شدن با عربیکا به طور مستقل مورد استفاده قرار می گیرند و نیاز به ترکیب کردن با دیگر مدل ها را ندارند. روبوستای تانزانیا به طور خاص در منطقه بوکوبا در اطراف سواحل دریاچه ویکتور یافت می شود.
قهوه روبوستا جاوه
جاوه یکی از جزایر مهم تولید کننده قهوه در جهان است که در کشور اندونزی قرار دارد. مدل روبوستا جاوه که در این منطقه تولید و برداشت می شود به طور کل از طعم شیرین تری برخوردار است و با روش فرآوری سنتی پوست کندن خیس بهره برداری می شود.
قهوه روبوستا اوگاندا
برخی کشورها تولیدات قهوه بالایی دارند اما صادرات در آنها بسیار کم رونق است. کشور اوگاندا اما، از این عاقده پیروی نمی کند و تقریبا همه روبوستا کشت شده در این کشور صادر می شود. این محصول پرطرفدار در اوگاندا طعمی میوه ای و بسیار شبیه به توت سیاه دارد و بیشتر از روش های سنتی و غیر پیچیده برای برداشت آن توسط کشاورزان استفاده می شود.
قهوه روبوستا برزیل
جنگل های بارانی و مراتع سرسبز برزیل بسیار مناسب برای کاشت قهوه هستند. البته باید گفت که مقادیر بسیار زیادی از قهوه تولید شده در این کشور توسط مردم برزیل به مصرف می رسد که در مقایسه با مقدار صادرات آن رقم قابل توجهی دارد. برزیل امروزه یک سوم قهوه جهان را تولید می کند که حدود 30% از آن را روبوستا تشکیل شده و دارای اسیدیته پایین و طعمی تلخ و شیرین است.
قهوه روبوستا ویتنام
امروزه ویتنام در مقام دومین تولید کننده قهوه در جهان جای دارد. دانه روبوستا حتی در پایین ترین نواحی سرسبز این کشور نیز قابل کشت است و صادرات محصولات قهوه تاثیر بسزائی در چرخه اقتصادی ویتنام دارد زیرا بسیاری از مردم در مزارع قهوه مشغول به برداشت دانه های روبوستا و عربیکا به شیوه سنتی و قدیمی هستند.
روبوستای ویتنامی دارای درصد قند و چربی پایین و طعمی تلخ و قوی تر از قهوه در سایر کشورهاست و مناسب ذائقه مردم ویتنام و عاشقان قهوه دارک می باشد.
بهترین ترکیب قهوه روبوستا
در ساختار اسپرسو که پایه اصلی بیشتر نوشیدنی های قهوه جهان است درصد ترکیب دانه های روبوستا و عربیکا اهمیت بسیار زیادی دارد. بهتر است بدانید که برای ترکیب این دو نوع قهوه و ساخت اسپرسو هر کدام از آنها چه نقشی در این ساختار را ایفا می کنند. با خرید قهوه عربیکا و افزودن آن به روبوستا میزان عطر و بوی قهوه افزایش می یابد و به طور کل دانه های عربیکا طعم قهوه را کمی ترش تر و دلپذیرتر می کنند.
در حالی که با خرید قهوه روبوستا شاهد مزه ی طبیعی و تلخ قهوه خواهید بود که حاوی مقادیر فراوانی از کافئین می باشد. در نتیجه هرچه درصد روبوستای قهوه بالاتر باشد گیرایی و تلخی آن به مراتب بیشتر است. بهترین ترکیب قهوه روبوستا چیزی در حدود 20-25% به همراه 75-80% عربیکا در هر وعده نوشیدنی می باشد ک این میزان نسبتی ایده آل و متناسب بنظر می رسد.
قیمت قهوه روبوستا
یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین عوامل موثر بر قیمت قهوه روبوستا تغییرات اقلیمی و خشکسالی در کشورهای تولید کننده این محصول است همچنین شرایط نامساعد آب و هوایی موجب کاهش عرضه قهوه در بازارهای جهانی شده است. به طورکل خرید از نمایندگی قهوه روبوستا تا حد زیادی اطمینان خاطر را برای مشتریان خود به همراه دارد زیرا بالاترین کیفیت با قیمت مناسب تنها در فروشگاه های معتبری نظیر لاوا کافی امکان پذیر است.
خرید قهوه روبوستا
برای خرید قهوه روبوستا سعی کنید در مورد تمام برندهای معروف در بازار تحقیق کرده و با جمع آوری اطلاعات کافی این محصول را خریداری کنید. لاوا کافی فعالیت خود را در سال 1402 آغاز کرده و همواره تلاش کرده است تا تازهترین قهوه را به مشتریان خود ارائه دهد. برای دریافت آخرین قیمت ها پیش از خرید قهوه روبوستا از لاوا کافی، میتوانید با مشاوران فروش ما در ارتباط باشید.
جمع بندی
در این مقاله به طور تخصصی و کامل قهوه روبوستا را از لحاظ انواع، بهترین ترکیب، قیمت و امکان خرید بررسی کردیم. داشتن دید کامل و جامع برای تهیه قهوه روبوستا اصل به شما کمک می کند تا بهترین انتخاب را داشته باشید. البته باید دقت کنید که در هنگام خرید روبوستا کشور سازنده و برند معتبر از اهمیت بیشتری نسبت به سایر معیارها برخوردار می باشد. با توجه به رقابتی بودن صنعت قهوه و بالا رفتن کیفیت محصولات وارداتی در کشورمان ایران امروزه شما می توانید بدون هیچگونه نگرانی از بهترین و معروف ترین برندهای جهان استفاده کنید و از طعم اعجاب انگیز قهوه خود نهایت لذت را ببرید.
سوالات متداول
قهوه عربیکا چه فرقی با روبوستا دارد؟
عربیکا درصد فراوانی بیشتری دارد و عطری ماندگار اما روبوستار حاوی طعمی تلخ و قوی می باشد. همچنین عربیکا ترش مزه و سبک تر است.
آیا روبوستا و عربیکا در ظاهر قابل شناسایی هستند؟
اندازه دانه روبوستا کمی کوچکتر از عربیکا و ساختاری شبیه بیضی با یک خط صاف در وسط دارد اما عربیکا کمی کشیده تر با خطی منحنی ترسیم شده و تفاوت این دو دانه در ظاهر به راحتی قابل تشخیص و شناسایی است.
انواع قهوه روبوستا بر چه اساس دسته بندی می شوند؟
دسته بندی در این مورد بر اساس موقعیت مکانی انجام می گیرد زیرا هر منطقه بر اساس ویژگی های خاص خود نوع متفاوتی از روبوستا را ارائه می دهد که در ترکیب کلی قهوه و بر روی طعم نهایی آن تاثیر گذار است.
در کدام نوع قهوه میزان کافئین بسیار بالاست ؟
دانه روبوستا به دلیل دارا بودن چربی و قند کمتر از کافئین بالاتری برخوردار است در نتیجه با ترکیب عربیکا احساس سرگیجه و سنگینی پس از مصرف آن نخواهید داشت و کافئین قهوه تنظیم میشود.
بهترین ترکیب قهوه روبوستا چیست ؟
عربیکا و روبوستا در نسبت های مختلفی با یکدیگر ترکیب شده و طعم ها و غلظت های متفاوتی از اسپرسو را تشکیل می دهند. اگر علاقه مند به طعم تلخ هستید باید مقدار روبوستای بیشتری استفاده کنید در غیر اینصورت با افزایش مقدار عربیکا کمی از طعم تلخ اسپرسو کاسته می شود. بهترین ترکیب قهوه روبوستا چیزی در حدود 20-25% به همراه 75-80% عربیکا در هر وعده نوشیدنی می باشد.